Werkwijze


Na aanmelding van uw hond plannen wij een afspraak voor een kennismakingsgesprek bij u thuis in. Wij nemen naast een goed humeur ook een lijst met vragen over zaken die wij belangrijk vinden om te weten over uw hond. Zo hopen wij een goed beeld te krijgen van uw hond. Ook de praktische zaken nemen wij met u door. Uiteraard krijgt u ook alle gelegenheid om vragen te stellen aan ons.
Ook willen wij graag weten hoe de hond in huis moet worden achtergelaten in huis. Moet hij in de woonkamer, in de bench etc. Krijgt de hond nog zijn eten na de wandeling?


Wij halen de honden thuis op met onze bussen. In onze bussen zijn hokken ingebouwd voor de honden. De bussen zijn voorzien van goede ventilatie en airconditioning. Ook is er een brandblusser en een EHBO set aan boord. En uiteraard voldoende drinkwater en koekjes!


Wij vragen de baasjes een goed passende halsband of tuig klaar te leggen. Hier hangen wij een label met ons telefoonnummer erop aan. Nieuwe honden krijgen in hun begin periode, indien gewenst, een GPS tracker om.


Als alle honden zijn opgehaald rijden we naar het losloopgebied om te gaan wandelen. Nadat de honden een uur hebben gespeeld, gesnuffeld gaan we weer terug naar de bus. Hier is de gelegenheid om vers water te drinken. De honden kunnen weer voldaan instappen en worden weer thuis gebracht.


Bij thuiskomst vragen wij een handdoek en/ of een badjas voor de hond klaar te leggen. Zo kunnen wij de hond weer zo schoon en droog mogelijk afleveren na zijn fijne avontuur.


Stellen wij eisen aan de honden?
Jazeker. Aangezien wij met meerdere honden lopen en wij gebruik maken van openbare losloopgebieden dienen de honden die wij meenemen sociaal te zijn naar mens en dier. Wij nemen geen honden mee die nooit los kunnen lopen. In de beginperiode is het uiteraard geen probleem om de hond aan de lange lijn mee te nemen. Maar honden die om een reden altijd aangelijnd moeten wandelen kunnen helaas niet met de groep mee.


Honden die voor overlast zorgen binnen de groep of bij andere gebruikers, honden of dieren in het losloopgebied kunnen wij weigeren. Er zijn ook problemen die opgelost kunnen worden en daar werken wij natuurlijk graag aan samen met het baasje. Ook hebben wij voldoende kynologisch gedragstherapeuten en trainers in ons netwerk om mee samen te werken als dat nodig is.


Loopse teven kunnen niet mee met groepswandelingen.


Wij sluiten geen intacte reuen uit op voorhand. Zij mogen met ons mee wandelen. Mits hun hormonen niet voor overlast zorgen voor de reu zelf en voor de andere honden en honden van andere wandelaars.


Wij werken beloningsgericht en gaan absoluut voor een diervriendelijke omgang met de honden. De dominantietheorie en bijbehorende middelen die pijn en ongemak bij de honden veroorzaken werken wij niet aan mee.
De basis van een gelukkige, gezonde en gehoorzame hond is een fijne band met zijn baasjes en de uitlater.


Wij nemen 8 a 9 honden van klanten aan per wandeling. Afhankelijk van de samenstelling van de groep, Vol is bij ons dan ook echt vol. Is de door jullie gewenste dag reeds bezet? Dan kunnen wij de hond op de wachtlijst plaatsen. Wij nemen dan contact op zodra er een plekje vrij gekomen is.